divendres, de desembre 19, 2008

La negociació a Zanini segueix, però s’apunten uns 90 acomiadaments

Les mobilitzacions contra l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) de Zanini de Parets s’han aturat aquesta setmana, fins a l’assemblea de treballadors que estava previst de celebrar dijous al vespre. El comitè d’empresa exposarà als empleats la darrera proposta de la direcció, que girava a l’entorn d’uns 90 acomiadaments. Al tancament d’aquesta edició, l’empresa havia proposat el manteniment de 116 empleats, que els representants dels treballadors volen fer arribar a 150 (dels actuals 208), segons explica el president del comitè, Francisco Moya. En la reunió de dijous a la tarda es preveïa tancar una xifra definitiva d’afectats per l’ERO i citar-se per continuar negociant les indemnitzacions per les baixes. Al novembre l’empresa de components d’automoció va anunciar la intenció de presentar un ERO que, en un inici, es preveïa que podia afectar unes 150 persones.

Contrapunt. 19 de Desembre del 2008

3 comentaris:

Albert Vives Soldevila ha dit...

Com qui va al marroc i vol comprar un jersei que veus que pot estar bé de preu, i el venedor primer t'en demana 5000 dirhams, amb l'expectativa d'acabar venent'el per 2000 i que estiguis content, les multinacionals i les grans corporacions es dediquen a fer el mateix, dins d'aquest context apocapitalista. Negociar els acomiadaments, donar una xifra més alta per "espantar", per acabar donar una xifra per acontentar i quedar bé amb la societat.El més trist, és que segurament si no fos per l'avarícia dels que més tenen, aquests acomiadaments no serien necessàris, i molta gent no s'hauria de veure abocada en un futur incert ni d'haver de fer amic a la cua de l'atur.

Sarai ha dit...

Sort que la notícia era del mes de desembre, és a dir de l'any passat.
Enguany, 2009, és molt possible que els acomiadaments, ara ben anomenants amb l'acrònim ERO (queda millor aquesta paraula que patada al ...) seran molt més.

Si pensem amb l'empresa Zanini, que és d'accesoris d'automovil és l'afectada en aquest cas, davant la davallada enorme de vendes de vehicles, és possible que la xifra d'acomiadats arribi a cotes més altes.
No hi ha com llençar a l'espai mediàtic un globus amb la notícia dels possibles acomiadaments dintre per a que s'escampi, aquesta notícia a la seva vegada serà amb tota probabilitat criticada, i la "bona fe" de l'empresa farà que el nombre d'"afortunats " disminueixi.

Benvingut any 2009!

xArLi ha dit...

No coneixia aquest cas d'acomiadaments massius ja que Zanini em sonava a marca de sucre per a cafè de bar (un sector que amb la dinàmica econòmica actual de ben segur tambè està plantejant expedients als seus treballadors), però em sembla molt indignant la tàctica que segueixen els bruts empresaris amb aquestes mesures que especulen amb la força de treball com els constructors amb uns terrenys. La funció de control social és més que evident en aquests casos que busquen separar encara més la classe treballadora (quants més acomiadaments previstos falsos, més treballadors contents que conservaràn el treball desprès de l'expedient de regulació)

Mort al cabró i visqui la rebelió...