dimecres, de desembre 10, 2008

Las ONG lamentan el contraste entre la prisa para atajar la crisis y la lentitud para crear un mundo justo AI, Greenpeace e Intermón Oxfam advierten de que la crisis agravará la pobreza, el cambio climático y la violaciones de los Derechos Humanos

Las organizaciones no gubernamentales Amnistía Internacional (AI), Greenpeace e Intermón Oxfam lamentaron este jueves el "enorme" contraste entre la "premura" mostrada por los Gobiernos para atajar la crisis financiera y "su lentitud y sus promesas incumplidas" en materia de ayuda al desarrollo, lucha contra la pobreza, Derechos Humanos y cambio climático, "las prioridades centrales para construir un mundo más justo".

"Desde hace unas semanas, los ciudadanos del mundo somos testigos de los esfuerzos de los Gobiernos del mundo para socorrer a las entidades financieras y salvarlas de una quiebra anunciada"

"Esta situación ha desviado la atención de otras crisis igualmente relevantes para la estabilidad mundial y que afectan directamente a las vidas de cientos de millones de personas: las crisis alimentaria, climática y de Derechos Humanos"

A juicio de las ONG, "todavía es pronto para prever con exactitud las dificultades que sufrirán los países más pobres como resultado de la crisis financiera y el consiguiente empeoramiento de la situación económica".

"Para quienes viven en los países más pobres del mundo esta situación es literalmente una cuestión de vida o muerte", aseveraron AI, Greenpeace e Intermón Oxfam. "El aumento de precios de los alimentos, y las cada vez más frecuentes sequías, inundaciones y demás catástrofes meteorológicas derivadas del cambio climático, unidas al desmantelamiento de las redes de protección social promovidas por las instituciones financieras internacionales, están agravando las situaciones de pobreza y hambre"

"Peores cosas podrían suceder aún si los países ricos decidieran utilizar la crisis financiera como un pretexto para disminuir las ayudas y los intercambios comerciales", aseguraron las tres organizaciones.

Las ONG instan también al Gobierno a "cumplir el compromiso europeo de destinar el 0,56 por ciento del PNB a la AOD en 2010, y el de alcanzar el 0,7 por ciento del PNB en 2012", así como a "promover y apoyar la reforma profunda del FMI y el Banco Mundial". "En el futuro, estas instituciones deberían abandonar la imposición de las políticas neoliberales a los países en desarrollo, políticas que han contribuido a generar la actual situación de crisis", concluyeron.

per a veure la noticia sencera, mirar aquí: http://www.europapress.es/epsocial/noticia-ong-lamentan-contraste-prisa-atajar-crisis-lentitud-crear-mundo-justo-20081204164040.html


Montse Asensio.

6 comentaris:

Albert Esteruelas ha dit...

El títol t'ha quedat una mica llarg. Els teus companys, on són?
Tu si que vales

Albert Vives Soldevila ha dit...

Bé, suposo que com sempre passa, aquestes coses es mouen en funció d'interessos, no se benbé a quin nivell, però m'imagino que els governs deuen estar molt més collats per entitats financeres que no pas per països del 3er món, i mentres la genr tampoc ens manifestem i demanem que es respectin els pactes com per exemple el del 0'7 % els governs occidentals juntament amb les seves societats seguirant mirant-se el melic.

* Super Yoli * ha dit...

Com hem de seguir recordant, són les empreses i les entitats financeres les que mouen el món...és trist.
Els governs només ajuden a qui té poder i diners, i mentre siguin els bancs i empreses multinacionals que tinguin diners i poder, el govern anirà al darrera com una ovelleta!

Recordar que el món és una MERDA un divendres per la tarda no m'agrada...

Yolanda Soler

melyssa ha dit...

Aquesta noticia no deixa de ser el pa nostre de cada dia, malgrat i que ens sàpigue greu és el que ens toca, per molt injustes que ens semblin segons quines coses ¿què hi podem fer al respecte?, sé que sembla cobard però és molt difícil enfrontar-se a aquesta situació tot i saber que el qué esta fent el gobern respecte la crisis financera és tapar un forat però que al cap i a la fi hi continua sent allà, deixant enerere i intentant treure importància a crisis que porten molts més anys en auge i que afecten a moltes més persones. Però no hem d'oblidar perquè passa tot això, i és que en un món globalitzat com en el que hi vivim actualment no hi podem esperar gaire cosa més que, que els rics s'omplin les butxaques amb ocasions com aquestes, i els pobres es quedin encara amb menys del que ja no tenien.

Melyssa

Riuk ha dit...

La veritat no se de que s'extranyen si l'unic que volen els que mouen els caler es seguir tenint-los dins les seves butxaques als demès que ens/els donguin.....

Es una pena que hi hagi gent que no en te ni per menjar i que d'altres vagin amb amb coches de luxe per anar a la feina i de la feina a casa.

Ja n'hi ha prou de que els bancs ens manin tot el dia!!!

xArLi ha dit...

Que bonics són els drets humans, que boniques són les ONG, que bonica és la natura. En canvi, tot i lo bonic que és tot això, quina poca veu i quin poc vot tenen davant dels organismes internacionals que s'ocupen de regir aquest món que suposadament "és de tothom". Però es moment de treure's aquests ocells del cap i desconfiar de tot el que ens arriba des d'aquests alts estaments. Em d'actuar amb escepticisme i amb les idees ben clares, sabent que en qualsevol moment pot caure la punyalada capitalista sobre l'esquena que ja ha estat fuetejada durant anys sobre les generacions anteriors.

El súmmum de tot això és que la culpa s'atribueix al més pobre i a més se li diu: "No et puc ajudar, la crisis no em deixa", quins collons...