dimecres, de gener 21, 2009

Treballadors de Sony exigeixen davant el Parlament la retirada del ERE

Barcelona. (EFA).- Una vintena de membres del comitè d'empresa de Sony s'han concentrat avui a les portes del Parlament de Catalunya per a exigir la retirada de l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERE) que ha presentat la multinacional per a acomiadar a 275 empleats de la planta de Viladecavalls (Barcelona). La protesta dels representants dels treballadors ha tingut lloc sobre les 09.30 hores, abans de l'inici de la sessió de control que se celebra avui en la càmera legislativa.
Representants dels diferents grups parlamentaris, entre ells el líder de CIU, Artur Mas, la republicana Anna Simó, el socialista Josep Casajoana o l'ecologista Jordi Miralles, s'han acostat fins als manifestants per a transmetre'ls el seu recolzo en aquest procés.
Los sindicatos, que se encuentran en plenas negociaciones con la empresa para tratar de llegar a un acuerdo, han reclamado a la compañía que retire el expediente y que presente un plan de viabilidad que garantice el futuro de la planta.
Els sindicats, que es troben en plenes negociacions amb l'empresa per a tractar d'arribar a un acord, han reclamat a la companyia que retiri l'expedient i que presenti un pla de viabilitat que garanteixi el futur de la planta. Iván Ramos, de CC.OO., ha afirmat que el comitè estarà vigilant per a evitar que aquest ERE no sigui més que una "excusa" de Sony per a tancar la factoria de Viladecavalls, en la qual es produïxen televisors LCD i treballen 1.200 persones. Sony Espanya, que justifica la presentació d'aquest ERE per a plantar cara a "un entorn econòmic complicat" i per a mantenir la seva viabilitat a curt termini, mantindrà dilluns que ve, dia 26, una nova reunió amb els sindicats. Aquest mateix dia, els treballadors de la fàbrica es manifestaran enfront de l'Ajuntament de Terrassa (Barcelona) per a expressar el seu rebuig al ERE i exigir el manteniment de les ocupacions. Empresa i sindicats tenen de termini fins a dimecres que ve, dia 28, per a tractar d'arribar a un acord sobre les condicions d'aplicació de l'expedient. En cas que no arribin a un acord serà el departament de Treball de la Generalitat el qual autoritzi, o no, l'aplicació d'aquest expedient.

La vanguardia 21.1.2009

Jéssica López

1 comentari:

Albert Vives Soldevila ha dit...

S'haurà de veure fins a quin punt els nostres poliutics que tan amablkement ha donat any rerea any ajudes a aquestes empreses per que es poguessin instal·lar a Catalunya, ara seràn capaós per a pressionar-les i negociar amb elles per tenir les millors notícies per als tyreballadors que veuren en perill les seves feines.