dimecres, de febrer 04, 2009

Sólo el 28% de pymes impulsan medidas para conciliar vida laboral y familiar
La mayoría de los encuestados, el 73,50%, se plantea emprender alguna inversión para lograrlo

0 votos Añadir comentario
04/02/2009 | Actualizada a las 16:42h | Economía
Barcelona. (EFE).- Sólo el 28,57% de las pymes impulsan medidas para conciliar vida laboral y familiar, según un estudio realizado por la consultora Bitlonia.

Según el informe, la mayoría de los encuestados, el 73,50%, se plantea emprender alguna inversión para poder ofrecer a sus trabajadores la posibilidad de trabajar de manera flexible, ya que el 31% de los españoles afirma que estarían dispuestos a cambiar de trabajo si eso les permitiese tener una mayor flexibilidad laboral.

El estudio también apunta que el 42,86% de las pymes está tomando conciencia de las necesidades de su empresa y se plantea hacer una inversión tecnológica en un corto periodo de tiempo.

3 comentaris:

Sarai Ramada ha dit...

Les empreses en principi només s'interessen en la quantitat de guanys que poden generar.
Però, la pregunta és:
Per què no segueixen invertint esforços i diners de la mateixa manera que ho van fer-ho per començar el negoci?
La veritat és que tot és una pura aparença. Els treballadors diuen de boca en fora que estarien disposats a canviar de feina per millorar el seu horari i poder dedicar més temps a la família. Però, realment ho farien? Els homes n'estan farts de la canalla, i el seu objectiu és que se'n dediquin uns altres, I les dones, realment els compensa tenir més temps?. Això és sinònim de més feina a casa i a sobre no remunerada.
I les empreses? Els és totalment indiferent la problemàtica familiar dels seus empleats, només miren la facturació mensual.
Això és un error.

jenni ha dit...

Aquest comentari l'hauria d'haver desat ahir però no vaig tenir temps ni de respirar, aixi que "allá va":Crec que seria un pas endavant el poder gaudir d'horaris més flexibles, però no ens enganyem, les empreses no tenen aquesta sensibilització per la vida dels seus treballadors,només cal mirar les condicions en les que treballen milers de persones, i si no es preocupen ni tans sols per la nostra seguretat es preocuparan de si pots portar els teus fills al parc? siguem realistes...

Albert Carrión ha dit...

Crec que tindriem que fer una mica d'esforç imaginatiu i creure que potser la petita empresa pensa en fer horaris més flexibles. Crec que la manera d'aconseguir això és parlant amb els encarregats i fent una mica de pressió. Pressió de bon rotllo. Al cap i a la fi, un treballador content és un treballador que rendeix més i produeix més. Això sí, en el nostre ámbit oblideu-se d'horaris flexibles :S