divendres, de febrer 19, 2010

Showa anuncia el tancament a Martorelles

La direcció de l'empresa ha anunciat la voluntat de tancar la planta de components per a motocicletes de Martorelles amb un expedient d'extinció de contractes per tancament imminent, que afectaria els 280 treballadors de la seu.

La direcció, que fa uns dies es comprometia a presentar un pla de viabilitat, ha fet marxa enrera i en la reunió de mediació celebrada divendres al Departament de Treball assegurava que la planta del polígon Roca de Martorelles no té viabilitat. Segons els càlculs de Showa, la planta necessitaria una injecció d’uns 7 milions d’euros des de la central al Japó “només per quadrar els números d’enguany”, assegura el president del comitè d’empresa, Jesús Utrilla. En la reunió, l’empresa va acordar no presentar l’expedient, que s’ha compromès a negociar, fins a l’última setmana de febrer a canvi que els treballadors retiressin la vaga convocada aquest febrer. A més, durant aquesta setmana hi ha concertades diverses reunions per iniciar les negociacions sobre el més que probable tancament de la planta.


Malgrat els arguments de la direcció, els representants dels treballadors consideren que la planta és viable però “hauria d’haver un canvi radical en la direcció que ha estat nefasta”, diu Utrilla.

Fonts: contrapunt